in

93-а вечер на протести, напрежение пред сградата на БНТ

Протестиращи от сдружение „БОЕЦ“ обградиха пред БНТ черен автомобил и го замеряха с яйца

В 93-ата вечер на протести срещу правителството на Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев се стигна до напрежение между протестиращи и полиция пред сградата на БНТ.

Традиционното шествие на протестиращи вместо да блокира Орлов мост се насочи към сградата на Националната телевизия.

Протестиращи от сдружение „БОЕЦ“ обградиха пред БНТ черен автомобил и го замеряха с яйца, смятайки, че в него има участник в предаването „Панорама“. Шофьорът показа документи, че колата е на БНБ. Въпреки това протестиращите не пропуснаха колата.

Ескалация на напрежението обаче възникна, когато евродепутатът от ГЕРБ-ЕНП Андрей Новаков излезе пред протестиращите и се опита да разговаря с тях. Те обаче се нахвърлиха върху него с гневни викове. Новаков си тръгна пеша, като беше съпроводен от много полицаи. След него тичаха протестиращи, скандирайки оставка и обиждайки Новаков.

По-рано в 93-ата вечер на протест беше блокирано движението на „Цар Освободител“ до площад “Независимост“ пред БНБ, като полицейското присъствие беше слабо.Адвокат Николай Хаджигенов от „Отровното трио“ заяви пред Президентството, че петото издание на т.нар. „Велико народно въстание“ ще се състои след седмица – на 16-и октомври, когато се пада стотният ден от началото на протестите.

Публикувано от pressmeg

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Зареждане…

0

Има задържан за изчезването на Янек Миланов от Дупница

Армения и Азербайджан се договориха за прекратяване на огъня в Нагорни Карабах