80 държави и международни организации решават днес в Париж как да помогнат на ранените в Газа

Дата:

Около 80 държави и международни организации се срещат в Париж, за да координират помощта и да обсъдят начини за помощ на ранените в ивицата Газа. Срещата се провежда въпреки че очакванията за конкретни резултати са ограничени, особено след смъртоносната атака от страна на ислямистите от “Хамас” на 7 октомври. Франция предложи подкрепа на Израел след тази атака, но последвалите отговорни въздушни удари на израелските сили предизвикаха сериозна загриженост, тъй като доведоха до много граждански жертви и разселване на хора.

Целта на срещата е съгласуване на работата с всички заинтересовани страни, включително Израел, за да се подобри достъпът до хуманитарна помощ, вода, лекарства и други необходими продукти в Газа.

Министър-председателят на Палестинската автономия участва в конференцията, но Израел не изпрати представител. Френски официални лица съобщиха, че Израел е бил информиран за развитието на събитията.

Срещата събира заинтересовани страни от региона, включително Египет, Йордания и държавите от Персийския залив, както и западните сили и членовете на Г-20 с изключение на Русия. Също така, на срещата участват международни институции и неправителствени организации, действащи на територията на Газа, като “Лекари без граници” и други.

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

На официална церемония в Стокхолм бяха връчени тазгодишните Нобелови награди

Кралят на Швеция, Карл Шестнадесети Густав, връчи тазгодишните Нобелови...

27 мигранти са се опитали да преминат нелегално в България от Турция

Турските погранични власти в района на ГКПП Дерекьой/Малко Търново...

Атлетико Мадрид победи с 2:1 у дома Алмерия 

Атлетико Мадрид се наложи с резултат 2:1 у дома...

Диана Петкова завърши осма на финала на 50 метра бруст в Румъния

Диана Петкова завърши на осмо място във финала на...