8 г. след ареста делото срещу бившия кмет на Перущица Ради Минчев пак на старта

Дата:

Обвинението беше връщано 3 пъти на прокуратурата от Специализирания съд Нов старт на процеса срещу бившия кмет на Перущица Ради Минчев е насрочен за 2 юли т. г. в Пловдивския окръжен съд. Това се случва 8 години, след като на 13 септември 2016 г.

той беше задържан и обвинен в злоупотреба и искане на подкуп. Делото беше изпратено в Специализирания наказателен съд и върнато в Пловдив след закриването му.

Сега обвинението в подкуп е отпаднало и Ради Минчев и още двама души, сочени за негови помагачи, ще бъдат съдени за присвояване на близо 100 000 лв.

Според прокуратурата бившият кмет е представил пред Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет фалшиви документи за работата по свлачищата на пътя Перущица – Скобелево – Чурен и неверни сведения, за да получи средства по Програмата за развитие на селските райо

ни.  Има и обвинение, че като длъжностно лице съзнателно е сключил неизгодна сделка, от която е последвала значителна вреда за община Перущица в размер на 36 162 лв.

“Специализираният съд 3 пъти връща обвинителния акт на прокуратурата и 8 години делото на практика не е стартирало”, коментира пред “24 часа” Ради Минчев.

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

Ердоган се обяви за добри отношения и със Запада, и с Изтока

"Създаването на нови уравнения във външната политика" не е...

Автобус се разби и застана вертикално върху изход на тунел край Барселона

Във вторник автобус, превозващ работници на "Индитекс", се разби...

Нобелови лауреати подканват Лукашенко да освободи политическите затворници

Десетки нобелови лауреати призоваха в отворено писмо президента на...

Кремъл не разбира какво има предвид Зеленски под “втора мирна среща на върха”

Кремъл все още не разбира какво има предвид Владимир...