in

71-ва вечер на протести: сливи по парламента, Орлов мост пак бе блокиран

Бабикян от „триото“ отново призова Цвета Караянчева да подаде оставка

В 71-вата вечер на антиправителствени протести демонстрантите в София блокираха малко преди 20 часа движението по булевард „Цар Освободител“ в т.нар. Триъгълник на властта.

Исканията на демонстрантите са оставка на премиера и главния прокурор, а от вчера и на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева.

„Керванът си върви, нищо няма да се случи, тази пасмина, която се е окопала отсреща, нищо няма да се случи…Когато, тези, които сме ги избрали, започнат да употребяват думата „аз“ вече не ме представляват мен, вече представляват себе си“, заявиха протестиращи.

Снощи демонстрацията бе белязана от масово замеряне със сливи на сградата на Народното събрание. Акцията бе организирана от майките от „Системата ни убива“.

След „обстрела“ на централния вход на НС със сливи, осигурени от активисти на „Системата ни убива“, който бе наречен „пърформанс“, последва замерване с яйца на сградата на парламента откъм „Цар Освободител“, но по идея на т.нар. Отровно трио.

Върху сградата отново се прожектират кадри от сблъсъци с полицията на 2 септември и с интервюто на премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев.

Арман Бабикян от „триото“ отново призова Цвета Караянчева да подаде оставка.

След края на протеста демонстрантите поеха на традиционното си шествие до Орлов мост и го блокираха.

Към 23:30 часа движението през кръстовището бе възстановено.

Публикувано от pressmeg

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Зареждане…

0

154 нови случая на коронавирус у нас

ЦСКА победи БАТЕ Борисов и продължава в Лига Европа