in

6 кв./м изкъртени жълти павета по време на вчерашните протести

Изкъртени са още гранитни павета, тротоарни плочи, бордюри и камъни

6 кв./м са изкъртените жълти павета в района на пл. „Независимост” и бул. „Цар Освободител” след протестите в сряда. Това е установила проверката на място от екипи на Столичния инспекторат и регионалния исторически музей.

Изкъртени са още гранитни павета, тротоарни плочи, бордюри и камъни, съобщават от Столичната община.

Рано тази сутрин зоната около Министерския съвет, Президентството и БНБ е почистена. Извозени са голямо количество отпадъци – бутилки, хранителни продукти, слама. Събрани са и извадените жълти и гранитни павета, плочи и камъни.

На място е намерен изваден пътен знак и е установен липсващ капак на отводнителни шахти около куполите на Ларгото.  На парапета при подлеза на Президентството липсват облицовъчни плочи и решетка от английския двор на Президентството. Две от вратите на сградата на Народното събрание са със счупени стъкла.

Столична община предприема необходимите действия съвместно със СДВР за установяване на самоличността на гражданите, които къртиха жълти павета. Наличните снимки и записи ще бъдат предадени на полицията.

Жълтите павета на София са със статут на културна ценности и увреждането им подлежи на санкция по Закона за културното наследство.

Публикувано от pressmeg

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Зареждане…

0

Издъхна световният шампион по борба Стоян Ненчев-Цеко

Съпругата на Васил Капланов-Каплата е разпитана и освободена