in

48 ден на протеста: Изсипаха мъртва риба пред Министерски съвет

Протестиращите изсипаха пред Министерски съвет няколко кашона с мъртва риба с послание „Рибата се вмирисва откъм главата”

48-ми ден протестиращите се събраха на протест в т.нар. Триъгълник на властта. Остават блокирани три възлови кръстовища в центъра на столицата – на пл. Независимост, при Софийския университет и на Орлов мост.

Протестиращите изсипаха пред сградата на Министерски съвет няколко кашона с мъртва риба, като посланието е „Рибата се вмирисва откъм главата”.

Исканията на протестиращите остават непроменени – оставка на правителството на Бойко Борисов, както и на главния прокурор, а днес също е обект на разговори сред протестиращите внесеният проект от ГЕРБ за промяна на конституцията.

Вчера започнаха преговорите между ГЕРБ, ВМРО, НФСБ, на които бе обсъдена идеята на управляващите за нова конституция на страната. ГЕРБ и ВМРО постигнаха принципно съгласие за промяна в конституцията на страната и свикване на Велико Народно събрание. НФСБ също ще подкрепи партньорите.

Господин Борисов да не се подхлъзнете като идвате на работа. Искаме оставката на Борисов, Гешев, цялото правителство, предсрочни избори, служебен кабинет, изброи от сцената Арман Бабикян. Ние сме тук, за да положим нашата държава на основите на свободата, справедливостта и демокрацията. Имаме само тази претенция и имаме право на нея, затова сме се събрали. Искаме правила валидни за всички, подчерта Бабикян.

Финансовият експерт Мика Зайкова, която също беше на протеста заяви, че българите са се събудили и ще потърсят правата си. Тук съм да изкажа огромното си възмущение от поведението на евролицемерите от ЕК. Българите протестират 48 дена, а те са слепи, глухи и неми. Борисов и Лукашенко се учат от един наръчник – манипулиране на изборите.

„За да постои още малко на власт Борисов измисли да променя конституцията, а там при него няма нито един грамотен човек, който да направи това“, добави Зайкова. Лукашенко направи същото, каза: аз ще правя нова конституция. Евролицемерите ще трябва да отговарят пред гражданите, че поддържат мафията в България. Вчера Борисов подписа в Гърция проект, който е обречен на гибел предварително. България може от друг терминал да взема втечнения газ без да плаща. Това беше излишно, но ние ще платим на първо време сега 80 млн. евро, обясни още Зайкова.

 

Публикувано от pressmeg

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Зареждане…

0

203 са новозаразените с коронавирус у нас

Меси информирал Барселона, че иска да напусне