400-километров поход по пътищата на България с над 60 електромобила ще се проведе в събота

Дата:

На 21 октомври, събота, над 60 електромобила ще се включат в 400-километров поход по пътищата на България. Тази инициатива е на българската общност на любителите на електромобили и превозни средства, задвижвани от електрически ток, и е организирана чрез “ЮТюб” (YouTube) канала “Car Life by Dani,” който принадлежи на Даниел Рангелов, организатор на събитието.

Походът с името “EV Tour 400 – Голямото премерване” ще стартира в 9:30 часа от паркинга на ИКЕА София и ще следва маршрута София-Пловдив-Карлово-София. По пътя към Пловдив, автомобилите ще използват магистрала “Тракия,” докато по пътя към София, те ще следват Подбалканския път.

Участниците в събитието ще пътуват с еднакво темпо и ще използват едни и същи зарядни станции по маршрута. Ще бъде измерен точният разход на електроенергия на всеки автомобил, скоростта на зареждане и други основни показатели, при едни и същи пътни и атмосферни условия.

Участниците в “EV Tour 400” са различни марки и модели електромобили, и всички те са задвижвани изцяло от електрически ток. Марките на автомобилите включват “Тесла,” “Мерцедес,” “Хюндай,” “Форд,” “Бе Ем Ве,” “Пежо,” “Рено,” “Шкода,” “Ауди,” “Нисан” и “Волво.”

Събитието ще предостави възможност за отговор на много въпроси относно електромобилите, включително тяхната консумация, наличието на зарядни станции в България, възможността да се стигне до морето и обратно с електрически автомобил, и други.

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

Божков представи новия си политически проект, чакат ни добри времена

Санкционираният по закона "Магнитски" бизнесмен Васил Божков, който е...

Горя училище в кюстендилското село Соволяно

Тази нощ в училището в кюстендилското село Соволяно избухна...

Премиерът Денков и вицепремиерът Габриел се срещат с държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен

Днес, министър-председателят акад. Николай Денков и вицепремиерът и министър...