34 сирийски войници са убити при атаки на “Ислямска държава” в Източна Сирия

Дата:

В Източна Сирия, поне 34 войници от сирийските правителствени сили са загинали при нападения от страна на бойци от терористичната групировка “Ислямска държава.” Тази информация беше предадена от агенцията ДПА и се основава на сведения от Сирийския център за наблюдение на правата на човека (СЦНПЧ).

Рами Абдел Рахман, ръководител на организацията, заяви пред ДПА, че нападателите атакували три контролно-пропускателни пункта на правителствените сили и един автобус между Русафа и град Сухна. Той посочи, че нападателите използвали картечници и са причинили много жертви, като броят на жертвите може да се увеличи.

Според данни на СЦНПЧ, само през тази година в боеве с бойци на “Ислямска държава” или при нападения на тази групировка са загинали над 300 сирийски войници и техни съюзници, както и над 160 цивилни лица.

Сирийският център за наблюдение на правата на човека, базиран в Лондон, документира броя на жертвите на гражданската война в Сирия от 2011 година насам.

Въпреки че “Ислямска държава” е претърпяла военни и териториални поражения в Сирия, терористичната групировка продължава да действа в някои части на страната, особено в пустинната провинция Хомс.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля напишете вашия коментар
Моля оставете вашето име

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

Земетресение с магнитуд 4.3 е регистрирано днес в град Ягодина, Сърбия

Днес в района на град Ягодина, Сърбия, беше регистрирано...

Въоръжен грабеж в столичния квартал „Левски“

Рано тази сутрин в София беше извършен въоръжен грабеж,...

И тази седмица продължава поскъпването на храните на едро

Цените на оранжерийните краставици на тържищата в България продължават...

Започна изграждането на магистралата “Русе – Велико Търново”

На днешната символична церемония на първа копка, означаваща началото...