3 села в Монтанско все още са без ток

Дата:

В три села на община Монтана все още липсва ток, а в пет други няма и вода след снежна буря, която засегна района в нощта на 25 срещу 26 ноември, информира общината.

Електрозахранването в областта на Монтана беше прекъснато поради тежка снежна буря, като в града и по-големите населени места то беше възстановено към 11:00 ч. на 26 ноември. Но около 70 села в региона останаха без ток заради повалени стълбове и сринати жици в резултат на неблагоприятните метеорологични условия.

Токът все още не е възстановен в три села на община Монтана – Белотинци, Клисурица и Студено буче. Освен това, в селата Безденица, Белотинци, Студено буче, Доктор Йосифово и Славотин няма вода поради спиране на електрозахранването на помпените станции, отговарящи за подаването на вода.

Работата по възстановяването на електрозахранването се извършва бавно поради сложните метеорологични условия и труднодостъпния терен в региона. Монтирането на нови стълбове, които бяха повалени от снежната буря, е особено затруднено. Областният управител на Монтана, Ивайло Антонов, посочи, че в региона всички пътища са проходими, и няма селища, които да бъдат изолирани.

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

Божков представи новия си политически проект, чакат ни добри времена

Санкционираният по закона "Магнитски" бизнесмен Васил Божков, който е...

Горя училище в кюстендилското село Соволяно

Тази нощ в училището в кюстендилското село Соволяно избухна...

Премиерът Денков и вицепремиерът Габриел се срещат с държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен

Днес, министър-председателят акад. Николай Денков и вицепремиерът и министър...