in

25 микробуса на МВР ще помагат на Бърза помощ в София

За всеки микробус е предвиден шофьор, както и втори човек, обучен на първа долекарска помощ

Осигурени са 25 микробуса от системата на МВР, които ще бъдат на разположение на Бързата помощ в София. За всеки микробус е предвиден шофьор, както и втори човек, обучен на първа долекарска помощ. Министърът ще разговаря и с частните линейки, за да могат и те да се включат. Заради многото сигнали напоследък,  се случва спешните медици да закъсняват, а понякога това може да е фатално. Само за вчера и днес до обед сигналите, които са  получили в Бърза помощ в София, са 1283. От тях 286 са за лица със съмнения за COVID-19 или за доказан такъв. Спешните екипи, които път днес през деня са били на смяна, са 20, вчера – 17.

Собствениците на частни линейки още преди дни обявиха, че могат да помагат. Към момента трудно успяват да се включат в борбата срещу вируса, тъй като нямат достъп до системата, която показва къде има свободни легла. По тази причина в много от случаите, в които все пак отиват на адрес, започва обикаляне по лечебните заведения.

„На 5 места возим болните с надежда някъде да бъдат приети. Около 3 часа обикаляме в търсене къде да бъдат настанени”, разказа Антон Димитров, управител на фирма за частни линейки. Затова в момента от фирмата на Антон Димитров се отзовават на адрес, само ако пациентите сами успеят да си осигурят място в болница.

„Утре ще тръгна по всички болници, които отказват да разкрият легла – частни и държавни. Ще видите какви ще бъдат последствията за тези лечебни заведения – ясни бързи и навременни, без никакво колебание“, обясни Ангелов.

Здравният министър заяви, че страната ни навлиза в изключително сериозна фаза на пандемията и са нужни безкомпромисни решения.  Затова и професор Ангелов предлага всички болници, които отказват да лекуват пациенти с COVID-19 да не получават финансиране от Здравната каса. Предложението вече е внесено в Народно събрание.

Публикувано от pressmeg

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Зареждане…

0

Късен гол донесе победа срещу Левски и лидерска позиция за Лудогорец

В МВР започват преговори за увеличение на възнагражденията