171 снегорина са разположени на 56 точки в София

Дата:

В София са разположени 171 снегорина, обслужващи 56 точки на града, според директора на Столичния инспекторат, инж. Николай Неделков. За пътя към Алеко са в готовност четири снегорина, а инспекторатът разполага и с два роторни снегорина. Има общо 11 аварийни екипа, готови да реагират при влошаване на времето, като този брой включва и екипите на службата “Аварийна помощ и превенция”.

Кметът на София, Васил Терзиев, обясни, че са проведени срещи с Инспектората, службата “Аварийна помощ и превенция”, КАТ и фирмите по почистване, за да се гарантира, че предстоящият снеговалеж няма да предизвика проблеми в града. Кметът подчерта, че са осигурени средства за зимното почистване, а санкциите за непочистени спирки на градския транспорт са в размер на две хиляди лева.

Снегопочистващата техника е оборудвана с GPS система, която ще следи работата в реално време от оперативния дежурен център на инспектората. Приоритет за почистване ще имат подходите при подлези и метростанции, както и тротоарите около училища, болници и детски градини.

Кметът напомни, че отговорността за почистването на прилежащите територии около търговски и жилищни обекти е на собствениците и ползвателите.

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

Божков представи новия си политически проект, чакат ни добри времена

Санкционираният по закона "Магнитски" бизнесмен Васил Божков, който е...

Горя училище в кюстендилското село Соволяно

Тази нощ в училището в кюстендилското село Соволяно избухна...

Премиерът Денков и вицепремиерът Габриел се срещат с държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен

Днес, министър-председателят акад. Николай Денков и вицепремиерът и министър...