in

14-годишно момиче вързано с верига на крака

Момичето е проблемно дете, регистрирано е и за кражби

14-годишно момиче беше открито завързано с верига в двора на училище в Провадия. Оказало се, че за момичето се грижи леля му, която го връзвала, за да не бяга. Това се е случило и в неделя вечерта, но детето успяло да се отскубне, и заедно с веригата е намерено от охраната на училището.

Кметът на града Жоро Илчев обясни,че това не е първото бягство на момичето, и че то е проблемно дете, регистрирано е за кражби. Регистрирано е в Комисията по противообществени прояви към Община Провадия и за него се грижат психолози. След намирането му в двора на гимназията са информирани полицията и дирекция „Социално подпомагане”. Детето е откарано във Варна и са му направени съдебно-медицинска и психологична експертиза.

Лелята на момичето гледала 5 деца – нейните и на сестра ѝ. В момента то е настанено в кризисен център в много добро състояние.

Бисерка Йорданова, началник отдел „Закрила на детето” в Провадия обясни, че детето не е било настанявано в приемно семейство. „В семейството, където е живяло момичето са правени ежемесечни проверки до обявяването на извънредното положение. Лелята  полага много добри и адекватни грижи за детето”, обясни тя.

По думите ѝ детето е било адекватно и обяснявало какво му се случва. По информация на социалната служба това е бил първият случай, в който то е било връзвано с вериги. Момичето е имало достъп до храна и тоалетна и е изведено от семейството, в което е било настанено.

Публикувано от pressmeg

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Зареждане…

0

Фирма предлага развалена храна за пациентите на най-големите болници в София

Делото за смъртта на Джордж Флойд се очаква да започне догодина