in

Щедър банкомат раздал близо 100 000 лв. за часове

Банкомат в центъра на Разград пускал суми по-големи от заявените за теглене

Случаят е от лятото на миналата година. Прокуратурата, чрез записи от камерите, е установила кои са хората, теглили пари. Някои от тях са използвали машината многократно.

За да бъдат избегнати тежки съдебни процедури и строги наказания, окръжният прокурор на Разград призова хората да върнат надвзетите пари и даде срок от един месец.

„Банката е проявила съобразителност и е извикала хората, които са теглили пари неправомерно. Тези, които са проявили разум са възстановили дължимото, а тези които не са пожелали да платят са посочени в сигнал до Икономическа полиция“, това заяви окръжният прокурор на Разград Тихомир Тодоров.

Той добавя, че при заявени 100лв. на банкомата, той не може да разпознае техния номинал. Вместо 5 банкноти по 20 лв., той би пуснал 5 по 50 лв. „Банкомата е технически изправен, но хората които са го зареждали са проявили несъобразителност.

Били са разменени касетите на 20 и 50-левовите банкноти. Някои хора са се ядосвали, че не са разбрали за този банкомат по-рано, а други са върнали цялата сума, обясни още Тодоров.

По негови думи около 17-18 души са се върнали да теглят пари няколко пъти. Служителка на друга банка използва дадения банкомат и установява повредата. Именно тя предупреждава управата на институцията, че в банкомата има проблем.

Публикувано от pressmeg

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Зареждане…

0

Вучич с рекордна победа на изборите в Сърбия

Китай тества влак, развиващ скорост от 600 км/ч