in

Цената на петрола върви право надолу

Цената на петрола падна в сряда сутрин, увеличавайки загубите от предишния ден, след като американските запаси от суров ръст нараснаха повече от очакваното, което повиши притесненията на инвеститорите от свръхпредлагане и понижи цените, предава Reuters.

Фючърсите на суровия Brent се понижи с 29 цента, или с 0.7% и се продава за 42.34 долара за барел. В същото време лекият американски суров петрол поевтиня с 35 цента, или 0.9%, до 40.02 долара за барел.

Запасите от петрол на САЩ се повишиха до 1,7 млн. барела през миналата седмица, което е доста над очакваните от анализаторите 300 000 барела.

Въпреки това американските запаси на бензин и дестилати се понижиха, показват данни на Американския петролен институт (API), увеличавайки оптимизма, че разходите за бензин започват да се увеличават тъй като много икономики по света вече се отвориха.

Глобалното потребление на петрол започна да се възстановява, тъй като икономиките излизат от блокиране, на фона на това, че Организацията на страните износители на петрол (ОПЕК) и свързаните с тях производители – групата, известна като ОПЕК + – намалиха производството, а американските производители на шистов газ затвориха кланниците си. Все пак пазарът остава притеснен заради новите случаи на коронавирус в САЩ.

Китай, най-големият вносител на суров петрол, също се очаква да забави вноса на суров петрол през третото тримесечие, след рекордни покупки през последните месеци, тъй като по-високите цени на петрола вредят на търсенето, а рафинериите се притесняват от втора вълна от коронавируса.

Публикувано от pressmeg

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Зареждане…

0

Проверяваме онлайн за неплатени глоби на КАТ

Срутване в новостроящия се тунел „Железница“