in

Проверяваме онлайн за неплатени глоби на КАТ

От днес вече може да се прави справка чрез Портала за административни услуги на МВР за невръчени наказателни постановления (НП) и електронни фишове, съобщиха от полицията.

До настоящия момент хората имаха възможност да правят проверка само за дължими глоби по Закона за движение по пътищата (ЗДвП) по влезли в сила фишове, електронни фишове и наказателни постановления.

Чрез услугата „Проверка на задължения по ФИШ/АУАН/НП с възможност за плащане“, при въвеждане на номер на свидетелство за управление на МПС (СУМПС) и ЕГН/ЛНЧ, всеки ще може да проверяват за неплатени задължения и за наличие на издадени, но невръчени наказателни постановления и/или електронни фишове.

От днес при наличие на невръчени НП и електронни фишове на екрана ще се визуализира информационно съобщение за това. Важно е гражданите да знаят, че за да стане дължима глобата наложена с даден административно-наказателен документ, не отпада необходимостта той първо да бъде връчен и влязъл в сила, съгласно нормативно заложените срокове.

Електронен фиш може да бъде връчен във всяко районно управление на МВР или в звено „Пътна полиция“, като след връчване може да бъде заплатен веднага чрез ПОС-терминал на място или в Портала, както и останалите начини – по банков път или чрез КЕШ-терминал.

За връчване на наказателни постановления е необходимо водачът да посети лично звеното на „Пътна полиция“ към областната дирекция на МВР по постоянен адрес.

Публикувано от pressmeg

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Зареждане…

0

Удължиха извънредната епидемична обстановка до 15-ти юли

Цената на петрола върви право надолу