in

Пламен Бобоков остава на свобода срещу 1 млн. лева

Срещу парична гаранция от 1 млн. лева Пламен Бобоков остава на свобода. Това решиха тримата апелативни съдии Емилия Петкова, Аделина Иванова и Венелин Иванов.

Определението на съда е окончателно. Бизнесменът е един от обвиняемите по разследване за незаконен внос и преработка на боклук.

По-рано Бобоков коментира пред журналисти, че действията срещу него са с цел да бъде дискредитиран президентът.

Преди началото на заседанието в апелативния съд, той определи всичко като „груба манипулация“. Бобоков призова медиите да не се поддават на това и припомни, че дипломати се назначават по предложение на правителството.

„Всичко е извадено от контекста, ужасен съм. Чак сега разбрах, че целта не съм аз, а президентът“, коментира Бобоков изнесените от прокуратурата разговори между него и съветника на Румен Радев – Пламен Узунов.

Бизнесменът обясни, че си е писал дори с премиера, а това е нормално. Бобоков заяви, че е естествено бизнесът да си говори с администрацията.

Колкото до познанството си с Пламен Узунов, Бобоков добави, че те не били семейни приятели. Пламен Бобоков коментира, че договорът за „Приста Ойл“ с брата на Узунов е един от още 5000 споразумения сключени от фирмата.

Разследването за незаконни отпадъци, по което беше арестуван, Бобоков си обяснява като повод да бъде задържан и го обяви за измислица.

Публикувано от pressmeg

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Зареждане…

0

Фотоволтаична централа заработи в Русе

Чуждите туристи още ги няма, отменят чартъри