in

Откриха контрабанден тютюн за наргиле в клетки за птици

Митническите служители задържаха 220 кг тютюн за наргиле при проверка на микробус, влизащ в страната от Турция, съобщиха от Агенция „Митници“

На МП „Капитан Андреево“ пристигнал товарен микробус с чужда регистрация, управляван от турски гражданин на път за Австрия. Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка.

Пред митническите служители водачът декларирал 54 кутии цигари, без акцизен бандерол с надпис Duty free, които са задържани за поставяне под митнически режим. При оглед на товарното помещение се установява, че то е пълно със специални клетки за птици, за които шофьорът заявил, че са порода бойни индийски петли и кокошки.

След отваряне на клетките митническите служители откриват, че в четири от клетките са укрити 120 пакета с по един килограм тютюн за наргиле. В хода на проверката са открити, в кашони поставени на рафтове в лявата страна на товарното отделение още 100 кг тютюн за наргиле в 180 кутии по 0,500 килограм и 20 пакета по 0,500 кг. Задържаният общо 220 кг тютюн за наргиле е без акцизен бандерол с пазарна стойност 70 000 лева.

По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под наблюдение на Окръжна прокуратура Хасково.

Превозваните птици са върнати обратно в Турция, след становище на ветеринарен инспектор от БАБХ, който установява, че шофьорът не притежава никакви документи за тях.

Публикувано от pressmeg

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Зареждане…

0

Задържаха дилър в момент на продажба на кокаин

Отнемат имущество за над 1 млн. лева от Цветелин Кънчев