Младежките програми за работа и пътуване в САЩ бяха обсъдени на среща между социалния министър и американския посланик

Дата:

Действията за намаляване на трафика на хора, интеграцията на украинските бежанци в България, както и развитието на младежките програми за работа и пътуване в САЩ бяха сред основните теми на срещата между министъра на труда и социалната политика Иванка Шалапатова и посланика на САЩ в България Кенет Мертен. Това съобщиха от Министерството на труда и социалната политика (МТСП). Двамата обсъдиха и възможностите за сътрудничество и обмен на опит в областта на труда, социалната закрила и грижата за хората от уязвимите групи.

Министър Шалапатова представи приоритетите на екипа на министерството, свързани с политиките за закрила на децата, повишаване на благосъстоянието на семействата и осигуряване на целенасочена подкрепа към хората от уязвимите групи. Тя информира и за мерките за насърчаване на заетостта и политиките за равнопоставеност между жените и мъжете.

Участие в срещата с посланик Мартен взеха и заместник-министър Николай Найденов, изпълнителният директор на Агенцията за социално подпомагане Надя Танева, временно изпълняващият длъжността изпълнителен директор на Агенцията по заетостта Милена Георгиева и изпълнителният директор на Главната инспекция по труда Екатерина Асенова.

Преди дни Иванка Шалапатова се срещна и с посланика на Израел в България Йорам Елрон.

/ЕП/

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

Ники Минаж издаде дългоочаквания пети албум Pink Friday 2

Ники Минаж пусна своя пети студиен албум, "Pink Friday...

Привърженици на ЦСКА се сбогуваха със стадион”Българска армия” 

Привържениците на ЦСКА се сбогуваха със стадион "Българска армия"...

Левски записа втори успех в Първа лига

В мача от 20-ия кръг на efbet Лига Левски...

Диана Петкова се класира за финала на европейското първенство по плуване в Румъния

Българската плувкиня Диана Петкова влезе във финала на 50...