Превключете към тъмния режим, който е по-добър за очите през нощта.

Превключете към светлия режим, който е по-добър за очите ви през деня.

Превключете към тъмния режим, който е по-добър за очите през нощта.

Превключете към светлия режим, който е по-добър за очите ви през деня.

in

Ким Чен-ун се отказа от плановете за военни действия срещу Южна Корея

Севернокорейският лидер Ким Чен-ун реши да преустанови плановете за военни действия срещу Южна Корея, съобщи Корейската централна телеграфна агенция, цитирана от Ройтерс.

Решението е взето след проведена вчера видеоконференция на Централния военен комитет на Корейската трудова партия, председателствана от Ким Чен-ун.

Политическото напрежение между двете Кореи се увеличи заради възраженията на Пхенян срещу изпращането в Северна Корея на пропагандни листовки от активисти от територията на Южна Корея през границата.

„Макар че жителите на Северна Корея са станали съвременни роби, лишени от основни права, не заслужават ли те да знаят истината?“, каза активист, участвал в акцията.

Северна Корея казва, че това е нарушение на споразумението с Южна Корея за предотвратяване на военна конфронтация и обвинява севернокорейци, които са дезертирали в Южна Корея и участват в пропагандната акция с листовките, че обиждат по този начин ръководството в Пхенян.

Няколко дни по-рано Пхенян взриви междукорейския офис за връзка в граничния град Кесон.

Въоръжените сили на Южна Корея засилиха наблюдението на действията на Северна Корея след взривяването на междукорейския офис за връзка в Кесон, съобщи южнокорейската агенция Йонхап. А южнокорейската армия бе поставена в състояние на повишена готовност.

По-рано Северна Корея заплаши да разруши сградата на фона на критичната си реторика по отношение на Южна Корея, провокирана от неуспеха на Сеул да спре прехвърлянето на пропагандни листовки от активисти през границата. В събота влиятелната сестра на севернокорейския лидер Ким Чен-ун, Ким Йо-чен, предупреди, че офисът може да бъде унищожен. Тя освен това подчерта, че севернокорейската армия си запазва правото да предприеме ответни действия срещу Юга.

Публикувано от pressmeg

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Зареждане…

0

Язовир „Студена“ вече е пълен

Удължиха извънредната епидемична обстановка до 15-ти юли

Back to Top

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.