in ,

Гешев: Времето на недосегаемите свърши

Шефове на борбата с наркотрафика в ГДБОП – арестувани за подкупи и чадър над дилъри

Трима антимафиоти от ГДБОП са арестувани за получаване на подкуп. Операцията е започнала снощи. Това обяви главният прокурор Иван Гешев на брифинг с МВР.

Задържан е началникът на отдела за противодействие на наркотрафика и разпространението на наркотици от ГДБОП след получен подкуп. Отделно е задържан и началникът на сектора от същата дирекция, както и още един служител на МВР. Тримата са в ареста за 24 часа по Закона за МВР.

Продължават претърсвания на множество обекти и жилища.

„Разследването е за организирана престъпна група, занимаваща се с подкупи и упражняване на логистика, помощ, чадър върху дейността на организирани престъпни групи, занимаващи се с наркотрафик и разпространението на наркотици не само на територията на България”, обясни главният прокурор Иван Гешев.

„Тези лица са най-висшите ръководители за противодействие на наркотиците в България, те са и основните точки за контакт с нашите международни партньори по линия на противодействието на трафика на наркотици”, каза още обвинител номер той.

„Във всяко стадо има мърша, както е казал народът. Това, което правим не трябва да се възприема като лош знак за МВР. В прокуратурата също има проблеми, но ние си решаваме проблемите. За тези, които работят с престъпниците, които им опъват чадъри, които са избрали да работят с престъпността, а не срещу нея – аз и вътрешният министър, ще бъдем безкомпромисни”, закани се още Гешев.

Публикувано от pressmeg

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Зареждане…

0

Следващата седмица завършва ремонтът на 5-те виадукта на „Тракия“

Семейства на осмокласници ще получават 250 лв. еднократна помощ