in

В Хърватия отмениха финала на тенис турнира

Финалът на турнира в Задар между Новак Джокович и Андрей Рубльов е бил отменен след новината за положителната проба на Григор Димитров.

„Трябваше да отменим, извинявам се“, заяви легендарният хърватски тенисист Горан Иванишевич, директор на турнира.

„Това е голям шок и нещастие, особено след като всичко вървеше толкова добре“, продължи Иванишевич. „Консултирахме се с всички здравни институции и с властта, следихме техните напътствия и трябваше да откажем финалния мач заради всички тези чудесни хора, и онези, които са били в контакт с Григор през изминалите дни. Всички, които са контактували с него, ще бъдат тествани“.

Освен всички тенисисти, участвали на турнира заедно с Димитров, проби за коронавирус ще преминат реферите и хората от организационния комитет.

В сайта на хърватския вестник „Ютарни лист“ се припомня, че българинът е имал наистина много контакти на сериите „Адрия тур“: освен с Чорич, той е играл демонстративно баскетболно мачле с останалите тенисисти, който е илюстриран със снимка, на която Гришо опитва да отнеме топката от Джокович. Българинът участва активно и в срещите на звездите с деца на т. нар. Kids Day на турнира.

Предполага се, че сега цялата звездна трупа от тенисисти, участвали в „Адрия Тур“, ще се самоизолират.

Публикувано от pressmeg

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Зареждане…

0

Григор Димитров е заразен с коронавирус

Днес е последният ден за отсрочване на кредити към банки