in ,

Близо 100 000 „маркови“ облекла задържаха митничари на МП Лесово

Митнически служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ и Териториална дирекция Южна морска задържаха 96 966 летни и спортни облекла, бански костюми, чанти, чехли и обувки, както и 54,700 кг термични стикери за дрехи, с обозначения на световноизвестни марки.

„Марковите“ стоки са иззети, поради основателни съмнения за нарушени права върху интелектуалната собственост. Те са открити през последните дни при митнически проверки на пет товарни автомобила, влизащи в страната от Турция. Част от иззетите „маркови“ стоки са декларирани текстилни изделия, други са били пренасяни контрабандно, между декларирани стоки.

В единия от случаите, на 25.06.2020 г. са иззети 14 685 недекларирани  и 9926 декларирани дамски, мъжки и детски тениски, панталони, бански костюми, чехли и спортни комплекти с обозначения на десетки световни марки. Шофьорът, български гражданин, е  превозвал текстилни изделия от Турция за Унгария.

При друг случай, 38 270  детски, мъжки и дамски спортни комплекти, тениски, панталони, рокли с обозначения  на десетки световноизвестни марки, сред които NIKE, ADIDAS, LACOSTE, CALVIN  KLEIN, PRADA, ARMANI, VERSACE, GUCCI, LOUIS VUITTON и др., са открити на 12.06.2020 г. в товарен автомобил с чуждестранна регистрация, управляван от турски гражданин. Той е декларирал, че превозва текстилни изделия от Турция за Германия.

Проверката установява, че стоките отговарят на декларираното количество, но сред тях има голямо количество текстилни изделия с обозначения на световноизвестни марки.

Още 30 970 броя текстилни изделия – тениски, къси панталони, поли, спортни комплекти,  носещи знаци на световни марки, както и 54,700 кг термични стикери за дрехи с лого  ADIDAS, NIKE, GUCCI, PUMA, ARMANI, LEVIS, DIESEL, CALVIN KLEIN и др. са иззети на 15.06.2020 г., при съвместна проверка със служители на ГД „Гранична полиция“. Стоката е превозвана в камион с турска регистрация, управляван от турски гражданин, пътуващ за Унгария.
Други 2433 дамски и мъжки тениски, чанти и спортни обувки с обозначения на десетки световни марки са открити в камион с декларирани текстилни изделия от Турция за Босна и Херцеговина. Задържани са на 21.06.2020 г. в камион с водач молдовски гражданин и 682 чифта контрабандно пренасяни  детски спортни обувки с марка DYSNEY. Освен декларираната стока, е установено при проверката, че в товарното помещение се превозват още 33 кашона с недекларираните детски спортни обувки .

Публикувано от pressmeg

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Зареждане…

0

Николина Ангелкова посрещна първите туристи на летището в Бургас

В САЩ гласуват за създаването на нов щат